Terug

Volg Hart van Nederland

Daniël (45) uit Leiden vermist op Curaçao, politie maakt signalement bekend

Daniël (45) uit Leiden vermist op Curaçao, politie maakt signalement bekend

112

29 juli 2022, 18:31

De politie op Curaçao heeft vrijdag het signalement bekendgemaakt van een Nederlandse toerist die sinds woensdag wordt gezocht in een natuurgebied op het eiland. Het gaat om de 45-jarige Daniël Dresden uit Leiden. De man keerde dinsdag na een wandeling in de omgeving van Playa Jeremi en de Christoffelberg niet meer terug bij zijn gezin.

De politie maakt zich zorgen om de toerist, omdat hij maar een liter water bij zich had tijdens de wandeling. Er zijn twee foto’s vrijgegeven van de 1.92 meter lange man:

Sinds woensdag wordt er uitgebreid gezocht door politie, vrijwilligers, militairen en parkwachters. Daarbij wordt gebruik gemaakt van onder meer de helikopter van de Kustwacht en drones met warmtebeeldcamera’s van een lokale natuurorganisatie.

Bekende wandeling

Daniël Dresden maakte een wandeling die hij vaker maakte op het populaire vakantie-eiland. Normaal gesproken doet de man uit Leiden een uur over de tocht, maar nadat hij twee uur later nog niet terug was bij zijn gezin, sloegen zijn geliefden alarm.

In eerste instantie is er vooral op en nabij de wandelroute gezocht. Daarbij houden de hulpdiensten ook rekening met het verraderlijke landschap. Naast parelwitte stranden heeft Curaçao ook hoge bergen en wilde natuurgebieden. Onbekenden kunnen al snel verdwaald raken in het onoverzichtelijke gebied.

Telefoonsignaal ontbreekt

Volgens de politie is er geen telefoonsignaal van de man gevonden. Het zoekgebied is vrijdag verder uitgebreid, naar de nabijgelegen gebieden Santa Cruz en Knip.

Iedereen op het eiland met relevante informatie over de vermissing wordt verzocht dit te melden bij de politie.

ANP

Beeld: Korps Politie Curaçao

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.