Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden mensen bij lawaaitocht voor doodgeschoten Siki Martina

112

22 juli 2022, 22:50

Een stille tocht leek de nabestaanden van de doodgeschoten Rotterdamse muziekproducer Siki Martina (31) niet helemaal passen. Dus hebben vrijdagavond honderden mensen plus een brassband Siki de laatste eer bewezen tijdens een lawaaitocht. Zijn vriendin Sarita Lorena, die dit seizoen meedoet aan Beste Zangers van Nederland, sloot de stille tocht af met een toespraak in het Zuiderpark.

Behalve de honderden mensen op de been, zijn er ook velen op de motor gekomen. Siki was dol op motoren, weet een vriendin van de familie. Ze kende de muzikant al sinds hij een kleine jongen was. "Hij is als een zoon voor mij", vertelt ze aangeslagen. "Hij heeft twee kinderen. Het is zo zonde, hij ziet zijn kinderen nooit meer."

Siki was enig kind, zegt de vriendin. "Het is hard voor zijn moeder. Maar ze heeft familie die haar steunt." En zij is er zelf ook altijd voor haar, vertelt ze. "We houden elkaar in de gaten. Zeker weten. Dat doen we altijd."

Twee verdachten opgepakt

Wat er precies gebeurd is, afgelopen zondagavond bij het Rotterdamse metrostation Coolhaven, is voor iedereen - inclusief de politie - nog een raadsel. Twee partijen schoten die avond op elkaar. Ook de persoon waar de rapper op dat moment mee op stap was, zou hebben geschoten, maar aanwijzingen dat Siki ook geschoten heeft, zijn er niet. Twee personen zijn inmiddels opgepakt en zitten nog vast.

De neef van Siki, Jamori, snapt er niets van, zegt hij. "Het was echt een lieve jongen. Niet als andere jongens. Hij zou niet doodgeschoten worden. Ik dacht echt dat hij oud zou worden." Hij draagt net als velen een shirt met het gezicht van zijn neef erop. "Ik ben blij dat iedereen er is voor Siki", zegt hij gelaten.

Siki wordt zaterdag in besloten kring begraven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.