Terug

Volg Hart van Nederland

Latife werkt met mes bewapende overvaller met theedoek de zaak uit

112

31 juli 2022, 08:09

Het zal je maar gebeuren: ineens staat er een overvaller met een groot slagersmes voor je. Het overkwam de 47-jarige Latife deze week in de bakkerij waar ze werkt. Dankzij haar heldhaftige optreden, dat op beeld werd vastgelegd, wist ze de overvaller eigenhandig de zaak uit te werken.

Dinsdagochtend om 07.15 uur stond Latife alleen in de zaak van haar zoon aan het Deltaplein in Deventer. Met een slagersmes loopt de overvaller de bakkerij binnen, en begint hij aan de kassalade achter de toonbank te trekken. De hele overval gebeurt binnen enkele seconden, maar Latife is koel en reageert snel.

Met een theedoek slaat ze richting de overvaller. In haar andere hand houdt ze schoonmaakmiddel vast. De overvaller kiest uiteindelijk eieren voor zijn geld nadat een klant hem nog een paar na trappen geeft.

Voortvluchtig

Op dit moment is de overvaller nog steeds voortvluchtig, en de politie doet dan ook een verzoek aan getuigen of mensen met informatie om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. "Beeldmateriaal, denk aan beelden van een deurbel of dashcam, kunnen cruciaal zijn bij het onderzoek. Ook kan alle informatie, hoe klein dan ook, ons echt verder helpen", laat de politie weten aan Hart van Nederland.

De verdachte zou een zwarte bivakmuts op hebben gehad, een zwarte trui en broek dragen en zwarte schoenen aan hebben gehad.

Yasin, de eigenaar van de bakkerij en tevens de zoon van Latife, laat aan Hart van Nederland weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn moeder. Zijn moeder heeft vanwege de psychische nasleep wel contact met de huisarts. De politie raad mensen aan om bij soortgelijke situaties altijd met hen contact op te nemen door 112 te bellen, en niet om het heft in eigen handen te nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.