Terug

Volg Hart van Nederland

Krista en Bas na vier dagen vakantie abrupt weer thuis: camper plots verdwenen

Krista en Bas na vier dagen vakantie abrupt weer thuis: camper plots verdwenen

112

30 juli 2022, 23:44

Een drieweekse vakantie moest het worden voor Krista Droog, Bas Eefting en hun kinderen, maar hun vakantie eindigt abrupt na vier dagen. In Turijn is hun camper plots verdwenen. Het vermoeden is dat de camper is gestolen. En dat bij een bewaakte parkeerplaats, met hun racefietsen er nog in.

Eefting kan het nog amper bevatten. Hij en zijn gezin zijn inmiddels weer terug in Groningen, maar het voelt heel onwerkelijk. "Woensdag werd onze camper gestolen en vrijdagavond zijn we met de trein terug naar Nederland gekomen. En dat terwijl we onze camper hermetisch hadden afgesloten op een parkeerplaats waar camera's hangen."

De vakantie is dan meteen ten einde, maar nog belangrijker de waardevolle spullen die weg zijn. "Gelukkig hadden we onze paspoorten, telefoons en portemonnees meegenomen, maar de vier racefietsen die in de camper stonden zijn we dus ook kwijt. En ook de telefoons van de kinderen en mijn laptop lagen in de camper."

Dief op camera

De diefstal staat op camera en dus zou je zeggen dat de camper snel teruggevonden kan worden. "Alleen bij de in- en uitgang hingen camera's en daar is inderdaad de dief op te zien, maar het beeld van de diefstal is er niet. Je ziet alleen dat de dief rond 16.00 uur onze camper meeneemt. We hebben wel de beelden van de parkeergaragehouder overgedragen aan de politie in Italië", legt Eefting uit aan Hart van Nederland.

Het gezin heeft daarna aangifte gedaan bij de politie in Italië en stapt vervolgens op de trein naar huis. "In de trein was iedereen nog van slag. We hadden alleen een rugzak en verder niets van bagage. Ook de kinderen vroegen zich af of de camper nog terugkomt en wie het voertuig heeft."

Camper nog niet terug

Of de camper terugkomt is nog maar de vraag. "Ik heb gelijk een oproep op Facebook gedaan, maar tot nu toe heeft dat niet tot tips geleid. Daarnaast hebben de telefoons van de kinderen nog geen signaal afgegeven én mijn laptop ook niet. Het wordt steeds onrealistische dat de camper nog terugkomt", zegt Eefting.

Dat is volgens camperspecialist Frans Hoofwijk van Camptoo begrijpelijk. "Dieven weten meteen wat ze met een camper moeten. Ze maken hem 'onzichtbaar 'voor de politie en dan vind je hem bijna niet meer terug."

Voorkomen

Voor Eefting en zijn gezin komt het nu allemaal aan op het verzekeringswerk, maar hij is niet de enige waarbij een diefstal voorkomt. "Jaarlijks worden er meer dan 100 campers gestolen en juli is daarin de topmaand. Mensen gaan op vakantie en dus worden ze weer overal gezien", legt Hoofwijk uit.

Je camper extra beveiligen kan volgens Hoofwijk al heel makkelijk. "Een versnellingsbakslot kun je heel makkelijk aanbrengen. De dief kan dan wel starten, maar niet wegrijden. Daarnaast weet je met een gps-tracker precies waar je voertuig is. Bij diefstal, weet je waar de camper staat."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.