Terug

Volg Hart van Nederland

Kraakhelder vonnis van rechter in zaak-Ichelle: 'Sandra H. heeft onherstelbare schade en leed toegebracht'

Kraakhelder vonnis van rechter in zaak-Ichelle: 'Sandra H. heeft onherstelbare schade en leed toegebracht'

112

6 dec 2022, 19:37

Het moment is daar: de ontknoping in de rechtszaak tegen Sandra H.. De Belgische wordt ervan verdacht de Zeeuwse Ichelle van de Velde om het leven te hebben gebracht. Sterker: ze heeft het zelfs bekend. Maar de vraag is waarvoor ze achter de tralies zal verdwijnen. Is het moord, of doodslag?

Een rechter heeft altijd het laatste woord in een rechtszaak en dat zal woensdag 30 november niet anders zijn. De nabestaanden van Ichelle zijn uiteraard aanwezig in de zaal. Ze hebben tijdens de inhoudelijke behandeling de gruwelijke details moeten horen van wat er is gebeurd met hun dochter, zus en vriendin. Ichelle krijgen ze met een uitspraak niet terug, maar is de straf die Sandra krijgt afdoende?

'Onbeschrijfelijk'

Nog even de eis en het verweer. De officier van justitie vorderde een gevangenisstraf van 18 jaar tegen Sandra, hij gaat er vanuit dat ze haar vriendin en medeondernemer uit Oostburg bewust om het leven heeft gebracht. Hij wil een veroordeling voor moord, dus. De advocaat van de verdedigende partij is het daar niet mee eens. Het zou in een opwelling zijn gebeurd. Ergo: doodslag.

De rechter heeft uiteindelijk geen goed woord over voor het handelen van Sandra: "U heeft daarmee een groot, onvoorstelbaar verlies en onbeschrijflijke en onherstelbare schade en leed toegebracht aan de nabestaanden. Zij kunnen niet langer genieten van de aanwezigheid van hun dochter, zus, tante en vriendin."

Ook het lange zwijgen neemt de rechter Sandra niet in dank af. "De rechtbank neemt het u zeer kwalijk dat u zo lang uw mond heeft gehouden over hoe Ichelle om het leven is gekomen en pas na zestien maanden met een verklaring bent gekomen, waarin u de verantwoordelijkheid voor de vermissing en de dood van Ichelle op zich heeft genomen."

Maar wat is uiteindelijk het oordeel van de rechter? Luister hieronder de Hart van Nederland-podcast Moord in de Spirituele Winkel:

Reageren op Moord in de Spirituele Winkel?

Wil je in contact komen met de redactie van Moord in de Spirituele Winkel? Dat kan, via podcast.hart@talpanetwork.com

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.