Terug

Volg Hart van Nederland

Kopstukken cocaïnebende op Nationale Opsporingslijst

112

10 jan 2023, 21:19

De politie heeft dinsdagavond de namen en foto's gedeeld van twee kopstukken van een wereldwijd opererende criminele organisatie die grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa smokkelde. De foto's van Mohammed Najib Kajdouh en Fahd el Kandoussi zijn ook getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Het Openbaar Ministerie heeft beide mannen dinsdag op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Samen met de inmiddels opgepakte Mounir K. stonden ze in direct contact met de cocaïne producerende kartels in Zuid-Amerika en Europese afnemers van de cocaïne. Volgens de politie bepaalden de drie mannen wanneer een partij werd geïmporteerd, hoe groot die zou worden, hoe de partij geïmporteerd zou worden en aan wie de partij zou worden doorverkocht. De verdachten hebben met deze handel waarschijnlijk tientallen miljoenen euro’s per jaar verdiend, aldus de politie.

Extreem geweld

Om hun positie in de internationale drugshandel stevig in handen te houden, schrokken Fahd el Kandoussi en Mohammed Najib Kajdouh niet terug voor het gebruik van extreem geweld. De politie meldt dat zij meerdere mensen 'in dienst' hadden voor gewelddadige activiteiten. Meerdere personen raakten daardoor zwaargewond. Zo werd per vergissing een man neergeschoten die lag te slapen in een chalet in de gemeente Tienhoven toen die onder vuur werd genomen en vonden er, in opdracht van de verdachten, diverse schietincidenten plaats in Tilburg en Waalwijk.

Van Fahd el Kandoussi en Mohammed Kajdouh is bekend dat zij langere tijd in Dubai en/of Marokko verbleven. De politie gaat ervan uit dat de verdachten niet meer in Nederland komen, omdat zij weten dat zij door de autoriteiten worden gezocht.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.