Terug

Volg Hart van Nederland

Koperdieven slaan opnieuw toe, treinverkeer op verschillende trajecten ontregeld

Koperdieven slaan opnieuw toe, treinverkeer op verschillende trajecten ontregeld

112

12 jan 2023, 12:02

Koperdieven hebben donderdag voor schade gezorgd aan het spoor. Hierdoor reden tussen Den Bosch en Utrecht een tijdje geen treinen. Inmiddels is de schade hersteld en kan het treinverkeer weer opstarten, meldt spoorbeheerder ProRail.

De koperdieven sloegen toe in het Gelderse Hedel. De schade werd in de ochtend geconstateerd, waarna het spoor om ongeveer 10.45 uur buiten dienst werd genomen. De situatie had ook gevolgen voor andere trajecten. Zo was tussen Schiphol en Utrecht Centraal een extra reistijd van een kwartier, evenals tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Tweede keer in korte tijd

Het is de tweede keer in korte tijd dat op deze plek koperdiefstal plaatsvond. Dat gebeurde afgelopen maandag ook al. ProRail roept de daders op zich te melden. "Koperdiefstal is levensgevaarlijk, levert weinig op en zorgt voor grote reizigershinder."

Afgelopen maandag meldde ProRail ook dat het aantal gevallen van koperdiefstal vorig jaar is gedaald. Dat gebeurde toen 12 keer, tegen 32 in 2021 en 62 in 2020.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.