Terug

Volg Hart van Nederland

Koelkasten vol kerstdiners uitgevallen door zeer grote stroomstoring Haarlem

112

24 dec 2022, 09:49

Zo'n 30.000 huishoudens rondom Haarlem kwamen vrijdagavond in het donker te zitten na een explosie en brand in een hoogspanningsstation. De zeer grote stroomstoring duurde ongeveer vijf uur lang. Een flinke tegenvaller voor veel mensen die hun koelkast voor de kerstdagen vol hebben zitten.

TenneT, dat het landelijke hoogspanningsnet beheert, meldde vrijdagavond dat een verbinding tussen Velzen en Waarderpolder om 23.07 uur was uitgevallen. Daarna viel de stroom uit in een groot deel van Haarlem en delen van Spaarndam, Bloemendaal en omgeving.

Uren zonder stroom

De Veiligheidsregio Kennemerland gaf de schuld aan een brand in het hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem, die na inzet van de hulpdiensten geblust werd. Een brandweerwoordvoerder liet weten dat de stroom "minimaal enkele uren" uit zou blijven.

In eerste instantie liet netbeheerder Liander weten dat de storing rond 01.15 uur zou zijn opgelost, later werd dit aangepast naar 02.15 uur en even na 01.00 uur maakte de netbeheerder bekend dat de "eindtijd onbekend" was. Nadat TenneT de stroom in het hoogspanningsstation om 03.28 uur had hersteld, kon de stroomvoorziening dan toch weer op gang worden gebracht.

Gevulde ijskast

Op sociale media deden tientallen mensen hun beklag over de storing. Zo waren er inwoners die vanwege een elektrische garagedeur hun huis niet meer konden betreden. Anderen maakten zich zorgen om de oplopende temperatuur in de gevulde ijskast.

ANP

Beeld: Michel van Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.