Terug

Volg Hart van Nederland

Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht

112

22 jan 2023, 07:55

De politie in Rotterdam is naarstig op zoek naar een vuurwapengevaarlijke verdachte die mogelijk betrokken is bij de fatale schietpartij in Zwijndrecht van zaterdagmiddag. Daarbij kwam een 66-jarige moeder om het leven en raakte haar 38-jarige dochter zwaargewond.

Zondag heeft de politie de identiteit van de man verspreid. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Het is de ex-partner van de dochter, bevestigt de politie. Op de site van de politie is ook een foto van de verdachte gepubliceerd. De politie noemt hem vuurwapen- en vluchtgevaarlijk. De verdachte is 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur, een licht getinte huidskleur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon.

Klopjacht

De dodelijke schietpartij gebeurde zaterdagmiddag op een parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg aan Hof van Holland in Zwijndrecht. De moeder overleed door de schietpartij, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en vecht nog voor haar leven.

De politie maakte melding van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt. Er is met veel eenheden naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum.

Meerdere mensen getuigen van schietpartij

In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Of het ook druk was op de parkeerplaats, is niet duidelijk. Er stonden tientallen auto's. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.

De politie roept mensen op de man, die ook bekend staat onder de bijnaam 'Lucky', niet zelf te benaderen maar meteen 112 te bellen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.