Terug

Volg Hart van Nederland

KLM-vliegtuig naar Venetië moet uitwijken naar vliegveld Düsseldorf

KLM-vliegtuig naar Venetië moet uitwijken naar vliegveld Düsseldorf

112

30 apr 2022, 13:35

Een KLM-vliegtuig dat onderweg was van Schiphol naar Venetië heeft zaterdagochtend een zogenoemde voorzorgslanding gemaakt op het vliegveld bij de Duitse stad Düsseldorf. Het rookalarm in het toestel ging af.

Vlucht KL1651 vertrok rond 9.30 uur vanuit Amsterdam naar de wereldberoemde waterstad in Italië. Tijdens de vlucht sprong ineens een indicatielampje aan dat aangeeft dat er ergens in het vliegtuig sprake kan zijn van rookvorming. Daarop besloten de piloten om een voorzorgslanding te maken op Düsseldorf.

Uiteindelijk bleek het om een vals rookalarm te gaan. De passagiers en bemanning zijn volgens KLM niet in gevaar geweest. Het vliegtuig, een KLM Cityhopper van de Braziliaanse fabrikant Embraer, staat nu nog in Duitsland. De 119 passagiers worden zo snel mogelijk omgeboekt op een andere vlucht naar Venetië, aldus de luchtvaartmaatschappijn.

Op een kaart van Flightradar24 lijkt het KLM-vliegtuig te zijn omgekeerd naar Düsseldorf

klm

klm

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.