Terug

Volg Hart van Nederland

Kind doodgestoken in Rotterdam, politie pakt militair (22) op

112

17 juli 2022, 19:03

Door een steekpartij aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam is zondagmiddag een kind om het leven gekomen, meldt de politie. Een 22-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Volgens de politie is het kind om het leven gekomen door een steekpartij. De verdachte zou een militair zijn, dat bevestigt een woordvoerder van Koninklijke Marechaussee aan Hart van Nederland na berichtgeving van De Telegraaf. Omdat het om een 'actieve militair' gaat neemt de Marechaussee het onderzoek over. De politie doet nog wel het sporenonderzoek in de woning waar het steekincident plaats heeft gevonden.

Jong kind

Het incident gebeurde rond 17.15 uur. Het slachtoffertje werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het niet overleefd. Het is niet bekend gemaakt hoe oud het slachtoffer was, volgens een correspondent gaat het om een jong kind. De politie kan dit nog niet bevestigen, ook buurtbewoners weten niet precies hoe oud het kind was.

Verschillende buurtbewoners beschrijven een scene uit een thriller. Zo zou een vrouw met een gewond jong kind op haar arm naar buiten zijn gerend terwijl ze de bloeding probeert te stelpen.

Keel doorgesneden

Omroep Rijnmond heeft een video gedeeld waarop de arrestatie van de verdachte te zien is. Omstanders staan woedend bij de woning en worden door agenten tegengehouden. "Een kleine baby, man. Wat voor man ben jij, man?", zo is onder andere op de video te horen. Getuigen zeggen tegen Rijnmond dat na het incident de moeder met het kindje in de armen naar buiten kwam lopen. Het zou gaan om een kindje van een paar maanden oud. Hij zou door de keel zijn gesneden. De marechaussee kon dat 's avonds laat niet bevestigen en zegt in de loop van de week met meer informatie te komen.

Steekpartij in woning Dordrecht

Eerder deze week raakten in Dordrecht drie jonge kinderen gewond bij een steekpartij in een woning aan de Seringenstraat. Ook raakte een 53-jarige man gewond. Een 39-jarige vrouw is aangehouden als verdachte.

Beeld: Video Duivestein

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.