Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (14) in val gelokt, getaserd en in gezicht gekrast in Stiphout

Jongen (14) in val gelokt, getaserd en in gezicht gekrast in Stiphout

112

6 apr 2022, 10:47

Een jongen van 14 jaar is woensdagochtend door twee andere tieners aangevallen bij de Stiphoutse Bossen in Noord-Brabant. Het slachtoffer werd in de val gelokt, met een stroomstootwapen geraakt en in zijn gezicht gekrast. De daders zijn nog spoorloos.

Het slachtoffer fietst rond 8.30 uur over de Molenven naar school als hij een jonge jongen gehurkt naast de weg ziet zitten. De scholier vraagt of de gehurkte jongen hulp nodig heeft, maar dan springt de jongen omhoog en probeert het slachtoffer met een stroomstootwapen te raken.

Bosjes ingetrokken en gestoken

De tiener weet de taser nog uit de handen van de aanvaller te slaan, maar wordt dan bij zijn nek gegrepen door een tweede, grotere knul. Op dat moment voelt hij een stroomstoot. De scholier wordt vervolgens met zijn fiets en rugzak de bosjes ingetrokken. In de tas zit niets waardevols, waarop het slachtoffer met een steekwapen in zijn gezicht wordt gekrast.

Terwijl de daders met elkaar in gesprek zijn, probeert de toegetakelde scholier nog te vluchten, maar dat mislukt. De aanvallers halen nog een keer uit met het steekwapen en weten de jas van het slachtoffer te raken. Daarop vluchten de daders weg. Het gaat volgens de politie om twee jongens van tussen de 14 en 17 jaar.

De tiener is lichtgewond geraakt bij de mishandeling. "Het slachtoffer maakt het goed", meldt een politiewoordvoerder aan Hart van Nederland. "Hij is in de ambulance aan zijn verwondingen behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis." Na het incident zijn de Stiphoutse Bossen uitgekamd, maar de twee daders werden niet gevonden.

Signalement aanvallers

De politie heeft inmiddels de signalementen van de twee verdachten verspreid. De gehurkte jongen is wit en 14 of 15 jaar oud. Hij is rond de 1,70 meter lang, heeft blond, krullend haar en sproeten in zijn gezicht. De tiener was helemaal in het zwart gekleed, met een gewatteerd jack van het merk Parajumper. Ook droeg hij zwart-witte Nike-schoenen.

De tweede dader is 16 of 17 jaar oud, zo'n 1,80 meter lang met een slank postuur en kort zwart haar. Hij droeg een blauw mondkapje, een zwarte pet met in rode letters 'Male Lions' erop. Verder had hij een donkerblauw Nike-jack, een donkere broek en groene regenlaarzen aan.

De politie is hard op zoek naar getuigen en roept mensen die mogelijk iets opvallends hebben gezien of weten wie de daders zijn op om zich te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, via 0800-7000. Tips kunnen ook online de politie worden doorgegeven.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.