Terug

Volg Hart van Nederland

Piepjonge messendrager gooit wapen net te laat weg bij controle Schiphol

Piepjonge messendrager gooit wapen net te laat weg bij controle Schiphol

112

5 jan 2023, 16:10

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bij een controle op de Amsterdamse luchthaven een 16-jarige jongen aangehouden voor overtreding van de Wet 'wapens en munitie'.

Onderweg naar de locatie waar de controle werd uitgevoerd heeft hij geprobeerd om het mes weg te gooien; zonder succes, Twittert de Koninklijke Mareschaussee Politiedienst Schiphol. Een van de leden van de marechaussee zag namelijk dat een van de jongens iets in een prullenbak gooide. In de prullenbak werd vervolgens een groot zwart mes aangetroffen.

Belediging

Tijdens de controle beledigde de jongen de marechaussees waardoor hij naast de overtreding van de Wet 'wapens en munitie' ook wordt verdacht van het beledigen van een ambtenaar in functie. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en mag zich bij de rechter verantwoorden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.