Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (13) opgepakt voor brandstichting school uit onvrede met docent

112

12 feb 2023, 17:17

De politie heeft zondagmiddag een 13-jarige jongen uit Roermond aangehouden op verdenking van brandstichting in een middelbare school. Hij zou een kantoorruimte in de school in brand hebben gestoken uit onvrede met een docent van het Broekhin College aan de Bob Boumanstraat in de Limburgse plaats.

Omdat de verdachte minderjarig is, wil de politie niet veel kwijt over de aanhouding. Wel zit de tiener in beperkingen. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Zaterdag brak er rond 17.45 uur de brand uit in de school. De verdachte liet daarbij leuzen achter, waaruit blijkt dat de brandstichting gericht was tegen een docent van de school. Een kantoor van het college werd door het vuur verwoest. Directeur Marc Demandt van het college noemde de brandstichting "bedreigend voor de docent en de school". Het vuur woedde ook in de ruimte waar de docent als leerlingen-coördinator kantoor houdt.

Op een filmpje, dat de dader online heeft gezet, is te zien hoe vlammen in het kantoor oplaaien en onder een deur door naar buiten lekken. Op het filmpje is de naam van de leraar te zien samen met scheldwoorden. De verdachte heeft op de video ook zichzelf in beeld gebracht.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.