Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge vandalen gooien stenen naar varkens en vernielen buurtboerderij

112

17 jan 2023, 17:46

Bijna dagelijks waren ze aanwezig op het terrein van buurtboerderij Phood Farm in Eindhoven. Een groepje jonge vandalen heeft flinke schade aangericht, en bovendien de aanwezige varkens bekogeld met stenen.

Op de boerderij telen verschillende leden op duurzame wijze groenten, waarmee ze hun eigen groentepakket kunnen samenstellen. Daarom zijn er ook zwijntjes aanwezig. "Die varkens hebben we gered van consumptie", vertelt een van de oprichters aan Hart van Nederland. "Ze mogen ons helpen door lekker varken te zijn, met het omwoelen van de aarde."

Maar terwijl de varkens bezig zijn met hun werk, krijgen ze bezoek. Voor het eerst vlak voor nieuwjaar, en daarna komen de gasten vrijwel dagelijks terug. "Ja, het leek wel een hangplek. We zagen op de beelden dat die jongens stenen naar ze hebben gegooid, of in ieder geval iets van voorwerpen", vertelt de eigenaar. "Ze gooiden ook nog een kratje in hun leefgebied, en ze hebben planten uit de grond getrokken. Gelukkig hebben de dieren zoals het er nu naar uit ziet geen schade. Het zijn dieren met een dikke huid."

Heterdaad

Een van de medewerkers betrapte de kwajongens vorige week op heterdaad. "Hij kwam aanrijden toen ze bezig waren op ons terrein, maar dat hadden ze door. Ze zijn snel weggereden op hun fiets. Op een gegeven moment werden ze zich ook bewust van de beveiligingscamera. Ik zag op de beelden een van hen wijzen en iets zeggen tegen zijn vrienden."

Sinds ze betrapt werden zijn de raddraaiers niet meer gesignaleerd. Hoeveel de schade precies is weet de eigenaar nog niet, maar die kan in de duizenden euro's lopen. "Als ze ons met rust laten is het al genoeg. Maar het zou fijn zijn als we de schade op ze kunnen verhalen."

Beeld: Phood Farm

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.