Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge automobiliste (19) komt om het leven bij zwaar ongeluk op afrit A1

112

22 dec 2022, 10:03

Bij een ernstig ongeluk op een afrit van de A1 ter hoogte van Apeldoorn is een 19-jarige vrouw overleden. Ook raakten vier mensen lichtgewond.

Bij het ongeluk op de Zutphensestraat botsten woensdagavond rond 22.30 uur twee auto's hard op elkaar. De 19-jarige bestuurster uit Stokkum was bekneld geraakt en moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt.

Traumaheli aan de grond

Vanwege het slechte weer kon de traumahelikopter niet vliegen, dus moest een traumateam per auto naar het ongeval komen. Die reanimeerden de vrouw ter plaatse en brachten haar vervolgens met zware verwondingen met spoed naar het ziekenhuis. Daar overleed de jonge vrouw alsnog aan haar verwondingen.

In de andere auto zaten vier mensen, die raakten volgens de politie amper gewond. De 44-jarige bestuurder uit Apeldoorn testte negatief op alcohol en drugs. Van de twee betrokken auto's is niet veel meer over.

Onderzoek

Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht. Op de plek van het ongeluk staan borden omdat de snelheid naar beneden is gebracht van 80 naar 50 kilometer per uur. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft in de nacht van woensdag op donderdag onderzoek gedaan op de plek van het ongeval, waardoor afrit van de A1 richting Apeldoorn en de Zutphensestraat vanaf de snelweg richting Apeldoorn enkele uren volledig zijn afgesloten.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.