Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdamse jongeren horen eis voor doodschieten 16-jarige vriend

112

7 dec 2022, 21:50

Het Openbaar Ministerie heeft tot 300 uur jeugddetentie en taakstraffen tot 200 uur geëist tegen de vier 17-jarige verdachten voor het doodschieten van hun 16-jarige vriend. Dit gebeurde afgelopen januari in het ouderlijk huis van het slachtoffer in Amsterdam-Zuidoost.

De jongens kwamen in dat weekend meerdere dagen achter elkaar samen in de woning om te chillen en te blowen. Een van de 17-jarige verdachten nam telkens een vuurwapen en munitie mee, om mee te spelen en filmpjes van te maken. Het slachtoffer werd hierbij door een kogel in zijn borst geraakt en overleed aan zijn verwondingen.

'Russisch roulette'

Volgens de officier van justitie gingen de verdachten zo onvoorzichtig met het wapen om, dat hun gedrag leek op "een onbewust Russisch roulette". Tijdens de zittingen, die achter gesloten deuren plaatsvonden, was de boodschap van de officier om van wapens af te blijven. "Er is geen enkele goede reden voor het bezit en gebruik van een wapen. Het is ook niet stoer om er filmpjes mee te maken en ermee te spelen."

De officier van justitie gaat niet uit van doodslag. In de zaken van twee van de vier verdachten zijn er volgens haar wel genoeg bewijzen voor dood door schuld.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.