Terug

Volg Hart van Nederland

Jeffrey redt oudere dame uit brandend huis in Den Haag: 'Ik bedacht me geen moment'

112

9 jan 2023, 19:27

Een oudere bewoonster is maandagmiddag met dank aan Jeffrey Jerome op het nippertje uit een brandend huis gekomen. “Ik ben over het balkon geklommen, heb de vrouw uit het brandende huis gehaald en samen met twee buurtbewoners in veiligheid gebracht. Ik noem het geen heldendaad, maar zie het als een plicht”, vertelt de bescheiden Jeffrey aan Hart van Nederland.

De brand ontstond in een flatwoning aan de Van Anrooystraat in Den Haag. Jeffrey was op dat moment aan het werk in zijn woning. "Morgen ga ik verhuizen, dus ik was nog wat laatste klussen aan het fixen. Ineens zag ik rook en hoorde dat het alarm afging. Ik bedacht me geen moment en klom over de reling van haar balkon."

Eenmaal binnen zag hij dat de woning blauw stond van de rook. "In eerste instantie dacht ik dat er niemand binnen was, maar toen zag ik vanuit de rook de bewoonster op mij af zwalken. Ze wilde niet mee, omdat zij de brand eerst zelf wilde blussen. Ik besloot haar op te tillen en het huis uit te dragen. De twee andere buurtbewoners hebben mij geholpen haar via het balkon in veiligheid te brengen."

Verjaardagscadeau

De brand had geen dag later moeten gebeuren, want dan was het misschien heel anders afgelopen. Jeffrey levert morgen namelijk de sleutels van zijn woning in en gaat definitief verhuizen. “Dat ik die vrouw nog heb kunnen redden op mijn laatste volle dag als haar buurman, is een mooie afsluiting. Bovendien ben ik vandaag ook nog jarig. Dit was een cadeau van mij aan haar”, grapt de inmiddels 32-jarige Jeffrey.

De bewoonster is door ambulancepersoneel onderzocht en is daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Jeffrey is nagekeken vanwege rookinhalatie, maar hoefde niet mee voor verdere controle.

Meerdere woningen zijn in verband met de brand ontruimd geweest. Inmiddels zijn al deze woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide en weer vrijgegeven. En ook al is Jeffrey er zelf behoorlijk nuchter onder, volgens de brandweer heeft de actie van Jeffrey mogelijk het leven van de bewoonster gered.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.