Terug

Volg Hart van Nederland

Het jaar is pas 24 dagen oud, maar in deze flat in Eindhoven zijn al 80 inbraken geweest

112

24 jan 2023, 06:46

Bewoners van twee woontorens in Eindhoven zijn de inbraken in hun bergingen helemaal zat. In de nacht van zondag op maandag werden meer dan 50 kelders van de flat gekraakt, zegt een bewoner tegen Hart van Nederland.

"We hebben van de woningbouwvereniging vorige week een brief gekregen dat er morgen anti-inbraakstrips zullen worden geplaatst", zegt de bewoner. "Het lijkt er op dat de criminelen daarvoor nog snel even hun slag wilden slaan."

Fietsen, mountainbikes, serviesgoed en zelfs vriezers

Vorig weekend was het ook al raak in de bergingen. In totaal zijn er dit jaar alleen al dus zo'n 80 bergingen opengebroken. Volgens bewoner René Haring nemen de dieven alles mee wat los en vast zit: "Fietsen, mountainbikes, serviesgoed. Vriezers worden leeg getrokken. Veel mensen zijn overstuur, sommigen bewoners denken erover om te verhuizen."

In deze video vertelt René over de tientallen inbraken:

Het jaar is pas 24 dagen oud, maar in deze woontoren in Eindhoven zijn al 80 inbraken geweest
2:12
Het jaar is pas 24 dagen oud, maar in deze woontoren in Eindhoven zijn al 80 inbraken geweest

Corporatie Woonbedrijf baalt stevig van de situatie. Ze zeggen met bewoners in gesprek te zijn. "Het is vooral heel vervelend voor onze bewoners en extra vervelend omdat we morgen juist maatregelen wilden nemen om dit te voorkomen. Welke maatregelen er precies zullen worden genomen wil Woonbedrijf niet zeggen."

De politie bevestigt desgevraagd dat het vannacht opnieuw raak was. Deze keer zou het gaan om ongeveer 54 bergingen. In totaal zijn er zo'n twintig aangiftes gedaan. Buurtonderzoek, forensisch onderzoek en praten met gedupeerden moet hopelijk leiden tot een verdachte, zegt de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.