Terug

Volg Hart van Nederland

Jaar cel geëist tegen vrachtwagenchauffeur voor ongeluk waarbij Melissa (29) omkwam

112

22 dec 2022, 11:15

Tegen een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht is donderdag een jaar cel geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de snelweg bij Nieuwegein begin 2021. De man reed met zijn vrachtwagen zonder te remmen op de vluchtstrook van de A2 in op een stilstaande auto en reed daarbij een 29-jarige vrouw uit Den Bosch dood.

De auto stond op 13 januari vorig jaar met pech op de vluchtstrook met de alarmlichten aan. In de auto zat Melissa van Roosmalen, haar broer Robin stond buiten de auto te wachten op pechhulp van de ANWB. Door de klap werden zij en haar broer de lucht in geslingerd. Melissa van Roosmalen overleefde de klap niet, kickbokskampioen Robin van Roosmalen raakte zwaar gewond. Hij kan niet meer verder als professioneel kickbokser.

Over de vluchtstrook

De vrachtwagenchauffeur heeft nog steeds geen idee hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Uit onderzoek werd duidelijk dat de vrachtwagen al een stuk over de vluchtstrook reed en pas op het allerlaatste moment de Fiat van broer en zus Van Roosmalen op de vluchtstrook stil zag staan. "Ik heb nog geprobeerd te remmen, maar het was te laat", zei verdachte El Housine J. Hij heeft geen verklaring voor het feit dat hij al zo lang op de vluchtstrook reed.

Uit onderzoek is niet gebleken dat de chauffeur vlak voor het ongeluk op zijn telefoon of navigatieapparatuur zat te kijken. Hij had zijn laatste vracht gelost en was op weg terug naar zijn werkgever in Nieuwegein. Als de chauffeur goed had opgelet, had hij de stilstaande auto zeker zes seconden voor de klap kunnen zien. Hij heeft geen idee waarom hij op de vluchtstrook reed en waarom hij de Fiat van broer en zus niet gezien heeft.

Niet opgelet

De man heeft achteraf verklaard dat hij ook niet meer weet hoe druk het was op de weg. "Hij weet eigenlijk helemaal niets meer van dat moment en zat dus gewoon helemaal niet op te letten. Hij heeft zeer onvoorzichtig en onoplettend gehandeld", oordeelde de officier van justitie. Behalve de celstraf eiste ze een rijontzegging voor de man voor vier jaar.

ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.