Terug

Volg Hart van Nederland

Inwoners Terschelling dag na drama: ‘goed om elkaar in de ogen te kijken’

Inwoners Terschelling dag na drama: ‘goed om elkaar in de ogen te kijken’

112

22 okt 2022, 15:25

Een dag na het vreselijke ongeluk waarbij twee schepen tegen elkaar aan zijn gevaren, ontwaakt Terschelling in verslagenheid. Zaterdagochtend organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor bewoners van het eiland en betrokkenen van het ongeluk voor steun en een luisterend oor.

“Je weet niet hoe groot de impact van zo’n gebeurtenis kan zijn op iemand die aan boord was van het schip. Het is goed om elkaar in de ogen te hebben gekeken”, aldus een inwoner tegenover Hart van Nederland.

“Een groot drama”, zo omschrijft een vrouw die net het gemeentehuis van Terschelling uitloopt de gebeurtenissen. “Ik ben eilander en daarom ben ik hier. Dit moment was puur om alle betrokkenen, waaronder ook de bemanning van beide schepen, een hart onder de riem te steken.

Gigantische klap

Een man die vlak daarna over de gemeentedrempel stapt, verteld dat hij samen met zijn vriendin Laura naar de bijeenkomst is geweest. “Mijn vriendin is dierenarts in Leeuwarden en zat op het desbetreffende schip. Ze hoorde een gigantische klap. Je weet niet wat de impact van zo’n heftige gebeurtenis op iemand is. Daarom waren we naar de bijeenkomst. We hebben met mensen gesproken. Het is goed om elkaar in de ogen te kijken en ervaringen te delen.”

Voldaan

Ook Caroline van de Pol, burgemeester van de gemeente Terschelling, kijkt met een voldaan gevoel terug op het samenzijn in het gemeentehuis. “Ik heb vandaag met mensen gesproken die aan boord waren van de sneldienst. Er waren wisselende emoties”, vertelt ze. “Ik heb mensen kunnen bereiken die dat nodig hebben, dus voor mij als burgemeester is deze ochtend geslaagd.”

Vrijdagochtend vond er een aanvaring plaats tussen een snelboot en een watertaxi. De aanvaring eiste van twee mannen met de leeftijd van 46 en 57 jaar, het leven. Twee personen, waaronder een kind van 12, zijn nog altijd vermist. De zoekacties zijn gestaakt. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Fryslân legt aan Hart van Nederland uit dat de lichamen mogelijk pas na dagen ergens opduiken.

In het gemeentehuis is een condoleanceregister geopend waar eilanders hun medeleven in kunnen betuigen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.