Terug

Volg Hart van Nederland

Inbrekers stelen hulpgoederen Rode Kruis op kerstavond

Inbrekers stelen hulpgoederen Rode Kruis op kerstavond

112

29 dec 2022, 12:55

Op kerstavond zijn meerdere pallets met hulpgoederen gestolen uit een magazijn van het Rode Kruis in Loenen (Gelderland), laat de hulporganisatie donderdag weten. De hulpgoederen, waaronder luiers, toiletspullen en kinderspeelgoed, waren bedoeld voor vluchtelingen in Nederland. Ook hebben de inbrekers gereedschap, AED's, tientallen EHBO-tassen en twee Rode Kruis-busjes gestolen.

"Het is heel jammer dat we deze spullen door diefstal kwijt zijn. We hopen dat de buit wordt teruggevonden, of teruggegeven", aldus Heleen van den Berg, hoofd nationale hulpverlening van het Rode Kruis. De busjes zijn later beschadigd teruggevonden. Een van de busjes kan nog gebruikt worden, van de ander is het nog onduidelijk, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis.

Geschrokken en teleurgesteld

"We zijn geschrokken en teleurgesteld dat het magazijn van het Rode Kruis doelwit is van dieven. Misschien beseffen de inbrekers het niet, maar met deze daad steel je niet alleen van het Rode Kruis, maar ook van vluchtelingen. Voor hen was een groot deel van de hulpgoederen bedoeld. Dit gaat om mensen die al veel hebben meegemaakt en vaak alles kwijt zijn", aldus Van den Berg.

De hulporganisatie heeft aangifte gedaan. Of er eventuele extra veiligheidsmaatregelen worden genomen bij het magazijn kan de woordvoerder niet zeggen. "We wachten eerst het onderzoek van de politie af."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.