Terug

Volg Hart van Nederland

Hulpdiensten rukken massaal uit voor door ijs gezakte schaatsers

112

16 dec 2022, 19:09

Op meerdere plekken in het land zijn vrijdag schaatsers door het ijs gezakt. Bijvoorbeeld bij de Liergouw in Amsterdam-Noord. De brandweer heeft de schaatser daar met een uitschuifbare ladder uit het water gehaald, waarna de persoon naar het ziekenhuis is gebracht.

Door de winterse temperaturen hebben hulpdiensten ook hun handen vol aan ongelukken door de gladheid op de wegen, te zien in bovenstaande video.

In Loosdrecht moest een persoon naar het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen, nadat hij door het ijs zakte op de Vuntusplas. Bij de Meent in Breukelen heeft de brandweer ook een schaatser aan de kant gehaald. Veiligheidsregio Utrecht laat weten vrijdag al meerdere keren te zijn opgeroepen om schaatsers uit het water te redden.

Omroep Brabant meldt dat vrijdagmiddag meerdere schaatsers door het ijs zakten aan de Spinhuiswal in Den Bosch. Vermoedelijke ging het om een vader met twee kinderen. Zij konden op eigen kracht op de kant komen.

Waarschuwing

Veiligheidsregio's waarschuwen mensen voorzichtig te zijn als ze het ijs op gaan, omdat het nog lang niet overal betrouwbaar is.De Overijsselse gemeente Steenwijkerland raadt mensen af het natuurijs op te gaan. Het ijs is op veel plekken veel te dun en schaatsen kan levensgevaarlijk zijn, omdat hulp niet in de buurt is, aldus de gemeente. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) raadt schaatsen op open water op dit moment ook nog af.

Het KNMI voorspelt dat het zaterdag en zondag nog kan vriezen, maar dat de temperaturen vanaf maandag weer de hele dag boven 0 zijn. Dan kan het ook flink gaan regenen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.