Terug

Volg Hart van Nederland

Hoogbejaard stel met geweld beroofd, politie zoekt verdachte 'bankmedewerker'

112

12 jan 2023, 13:38

De politie in Haarlem is op zoek naar een verdachte die woensdagavond twee hoogbejaarde personen met geweld van hun bezittingen beroofde. Dat gebeurde aan de Roemer Visscherstraat in Haarlem. De politie doet onderzoek en zoekt ook naar getuigen en camerabeelden.

Het stel, een 82-jarige man en een 81-jarige vrouw, had in de middag telefonisch contact gehad met iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Diegene sprak met de slachtoffers af dat iemand anders langs zou komen om een virus van hun computer te verwijderen.

Bezittingen

Even voor 18.00 uur kwam die persoon daadwerkelijk aan de deur om te 'helpen'. Eenmaal binnen werd het hoogbejaarde stel gevraagd hun bezittingen af te geven. Toen zij dat weigerden, werden hun bezittingen door de verachte alsnog ontvreemd en ontstond er een handgemeen. De verdachte wist te ontkomen, van hem ontbreekt ieder spoor. De slachtoffers zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Van de verdachte van de laffe daad is geen signalement bekend. De politie roept daarom mensen op om camerabeelden te delen.

Beeld: Michel van Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.