Terug

Volg Hart van Nederland

Honkbalcoach Gianison B. (32) twee jaar de cel in voor ontucht met pupil

Honkbalcoach Gianison B. (32) twee jaar de cel in voor ontucht met pupil

112

6 juli 2022, 15:06

De rechtbank heeft de honkbalcoach Gianison B. (32) woensdag veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens ontucht met een minderjarige pupil. De Rotterdammer werd vrijgesproken van verkrachting, waardoor zijn straf lager uitvalt dan de geëiste drie jaar.

Oud-international Gianison B. was trainer bij de Rotterdamse honkbalclub Neptunus en gaf soms ook privélessen aan het meisje. Hij werd in maart opgepakt nadat ze aangifte tegen hem had gedaan. De recherche vond op zijn mobiele telefoon drie naaktfoto's van het slachtoffer en negen video's waarop te zien is dat hij seks met haar heeft.

De coach heeft in een periode van negen maanden seks gehad met het minderjarige slachtoffer. "Het begon met fysieke aanrakingen in de kleedkamer, waarna gaandeweg een intieme relatie ontstond", aldus het vonnis. Volgens de rechtbank had Gianison B. "zich kunnen en moeten realiseren dat wat er gebeurde ontoelaatbaar en strafbaar was".

Schadevergoeding en contactverbod

Volgens de rechtbank is echter niet vast te komen te staan dat er ook sprake was van verkrachting, waardoor Gianison B. nu twee jaar de gevangenis in moet voor ontucht. Daarnaast moet hij het meisje een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Bovendien heeft de man een contactverbod van drie jaar opgelegd gekregen.

Verder mag de veroordeelde ook niet meer in de buurt van honkbalclub Neptunus komen en mag hij vijf jaar lang geen minderjarigen trainen of coachen in de sportsector. "Hij heeft niet de professionele afstand tot het minderjarige slachtoffer bewaard die van hem kon en mocht worden verwacht", legt de rechtbank het besluit uit.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.