Terug

Volg Hart van Nederland

Hondje zit vast onder paardenstal, brandweer kan dier 'met grof geweld' redden

Hondje zit vast onder paardenstal, brandweer kan dier 'met grof geweld' redden

112

26 sep 2022, 22:52

Hondje Maya kwam maandag in een wel heel benarde situatie terecht. De viervoeter zat namelijk vast onder de vloer van een paardenstal in Arnhem en kwam er niet meer uit. Brandweerlieden hebben Maya "met grof geweld" weten te bevrijden.

Baasje Monique vertelt dat op het terrein aan de Molenweg meerdere dieren leven, waaronder konijnen. Waarschijnlijk heeft een van de konijnen een gat gegraven onder de paardenstallen.

"Ik denk dat ze een konijn achterna zat die waarschijnlijk een gat heeft gegraven onder de paardenstallen. Het is maar een klein hondje", zegt Monique. "We hebben haar er eerst zelf uit proberen te graven, maar dat lukte niet."

Door een gat in de vloer verdween hondje Maya

Door een gat in de vloer verdween hondje Maya

Breekijzers

Inmiddels hoorde Monique haar hondje al een half uur niet meer. "Ik was bang dat ze was overleden. We hebben meteen de brandweer gebeld." Die hebben vervolgens "grof geweld moeten toepassen" en met grote breekijzers de houten vloer eruit gehaald. Toen kon Maya worden gered.

De dierenambulance was al onderweg, maar die kon gelukkig omkeren. Toen de twee weer met elkaar waren herenigd, was Monique "helemaal bij". "Voortaan laat ik haar niet zomaar meer rondlopen. Eerst moet alles worden dichtgemaakt."

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.