Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden reizigers gestrand op Rotterdam Centraal in bloedhitte

Honderden reizigers gestrand op Rotterdam Centraal in bloedhitte

112

19 juli 2022, 19:51

Hulpdiensten gingen dinsdagavond naar Rotterdam Centraal om, gezien het warme weer, ondersteuning te bieden aan zo'n 1000 tot 1500 gestrande reizigers. Door een storing in de Willemsspoortunnel reden er sinds het einde van de middag een stuk minder treinen. De storing is inmiddels verholpen

Door de storing was er vrijwel geen internationaal treinverkeer van en naar België mogelijk. Ook de Intercity direct naar Breda reed niet en ook naar Dordrecht waren er geen treinen. Hulpverleners rukten uit om gestrande reizigers onder andere te voorzien van water.

De dienstregeling wordt "gefaseerd" weer opgestart. Het was heel druk op het station, aldus een woordvoerder. "Maar we hebben de situatie onder controle. We vragen reizigers nog even geduld te hebben en de reisplanner in de gaten te houden." Ook wordt opgeroepen gebruik te maken van de watertappunten op het station.

Geen reizigers onwel

De veiligheidsregio zegt "niet zozeer" meldingen te hebben gekregen van reizigers die onwel werden. "Wel van mensen die last hebben van de hitte."

"Dik 37 graden, al bijna 2 uur gestrand op een overvol Rotterdam Centraal maar NS is nergens te bekennen", klaagt een reiziger. Een ander zegt cynisch: "Met 40 graden op Rotterdam Centraal is echt top."

ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.