Terug

Volg Hart van Nederland

Hondenschool in Waalre afgebrand, nachtmerrie van Ynske wordt werkelijkheid

Hondenschool in Waalre afgebrand, nachtmerrie van Ynske wordt werkelijkheid

112

14 jan 2023, 22:00

In de bossen aan de Achtereindsestraat in het Brabantse Waalre is vrijdagnacht het gebouw van hondenschool Quna afgebrand. Heel het gebouw is verloren gegaan. Voor eigenaresse Ynske is een nachtmerrie werkelijkheid geworden.

Ze stortte in elkaar toen ze het gebouw na de brand zag, vertelt Ynske emotioneel aan Hart van Nederland. "Het was mijn werk, mijn passie, mijn leven. Binnen een half uur was het helemaal weg."

Vrijdag was de eigenaresse nog rond 17.00 uur te vinden bij de hondenschool en uitlaatservice. "Toen ben ik naar huis gegaan en rond middernacht werd ik gebeld door de brandweer dat ik onmiddellijk moest komen."

In de video hieronder vertelt Ynske uitgebreid en emotioneel over wat het bedrijf voor haar betekende:

Hondenschool in Waalre afgebrand, nachtmerrie van Ynske wordt werkelijkheid
1:26
Hondenschool in Waalre afgebrand, nachtmerrie van Ynske wordt werkelijkheid

Haar hondenschool, midden in de bossen van Waalre, stond in lichterlaaie. "De brandweer ter plaatse vroeg nog aan de telefoon of er iets ontvlambaars in het gebouw stond. Daarop hebben ze jerrycans met diesel en een aggregaat weggehaald." Het gebouw is volledig verloren gegaan en de brandweer had de brand pas rond 00.45 uur onder controle.

Brand aangestoken?

Hoe de brand kon ontstaan, wordt nog onderzocht. De eigenaresse vermoedt dat de brand is aangestoken. Ook haar vader, die al 50 jaar in het gebouw komt door zijn hondenvereniging, denkt dat. "Inbraak, brandstichting, dat hebben we al eerder gehad. Vandalisme.. We hebben ze een keer betrapt op heterdaad, toen kregen ze een bekeuring van de politie. Het zal een stukje groepsgedrag zijn. Het is ook donker hier", vertelt hij.

Op Facebook roept Ynske iedereen op die iets gezien of gehoord heeft zich te melden:

Dat maakt het nog moeilijker, dat het waarschijnlijk een doelgerichte actie was. "Ik heb het altijd erg gevonden, dat mensen die dingen opbouwen en ambities hebben.. dat dat door een stelletje vandalen gewoon wordt weggegooid. Ik kan daar niet tegen, tegen dat onrecht."

Ynske is inmiddels een crowdfundingsactie gestart. Daar is al meer dan 1000 euro voor opgehaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.