Terug

Volg Hart van Nederland

Hond verjaagt woningovervallers, maar raakt gewond bij reddingsactie

Hond verjaagt woningovervallers, maar raakt gewond bij reddingsactie

112

23 dec 2022, 12:39

Een hond die zijn baasje probeerde te redden van drie woningovervallers heeft dat met flink wat verwondingen moeten bekopen. Dat meldt de Zeeuwse politie.

Donderdagavond probeerden drie personen een huis aan de Ahornstraat in Oost-Souburg te overvallen. Het lukte het drietal om binnen te dringen, waarna ze in worsteling kwamen met de bewoonster. Op dat moment komt de hond in actie om zijn baasje te beschermen.

De hond weet met succes de woningovervallers te verjagen en rent achter de vluchtende personen aan. Als de hond even later terugkomt, is echter te zien dat het dier gewond is geraakt. Een dierenarts heeft de hond uiteindelijk nagekeken, maar onduidelijk is wat de precieze aard van de verwondingen is.

Getuigen gezocht

Naar de verdachten wordt gezocht: zij zijn nadat ze de woning waren ontvlucht niet meer gevonden. De politie zoekt daarom getuigen die donderdagavond rond de Ahornstraat in Oost-Souburg iets hebben gezien of gehoord van de woningoverval of de vluchtende verdachten. Ook beeldmateriaal kan daarbij gedeeld worden. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Google Streetview

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.