Terug

Volg Hart van Nederland

Helden weten kinderen maar net uit ijskoud water te redden na zwaar ongeluk

112

22 dec 2022, 16:11

Omstanders hebben door snel te handelen de inzittenden van een auto weten te redden. De auto was donderdagochtend op de splitsing van de Kerkdijk en de Kanaaldijk in Heerde (Gelderland) in botsing gekomen met een nadere auto, en op de kop in het ijskoude water terechtgekomen.

Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur toen een van de auto's de andere geen voorrang gaf. Een van de auto's raakte daarbij in de berm terecht, kantelde en kwam toen in het water terecht. Nog voordat de politie, ambulance, brandweer en een speciaal duikteam ter plaatse waren, hadden heldhaftige omstanders al hun best gedaan om de drie inzittenden uit het voertuig te halen.

Twee kinderen

In de auto zaten een 32-jarige vrouw uit Epe en twee kinderen. De drie werden door ambulancepersoneel nagekeken maar raakten niet gewond en hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Door het snelle handelen van de omstanders bleek de inzet van het duikteam niet nodig en konden zij al snel weer terugkeren.

In de andere auto zat een 78-jarige man uit Heerde. Hij kon al snel weer zijn weg vervolgen.

De kruising was vanwege het ongeluk afgesloten om de auto te bergen. Ook Waterschap Vallei en Veluwe was daarbij aanwezig, om door middel van speciale banden te voorkomen dat de lekkende vloeistoffen uit de auto zich verder in de sloot verspreidden.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.