Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim half jaar na vondst lichaam van Jafo is een verdachte opgepakt

Ruim half jaar na vondst lichaam van Jafo is een verdachte opgepakt

112

23 jan 2023, 15:03

De politie heeft maandagmorgen een 46-jarige man uit Twenterand opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo uit Enschede. Volgens RTV Oost zou het gaan om de eigenaar van een supermarkt in Hoogeveen.

Het lichaam van de toen 32-jarige man uit Enschede werd in mei vorig jaar gevonden in het Kanaal Almelo-De Haandrik bij Bruchterveld. Hij was toen al sinds december 2021 spoorloos. Jafo bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

Gouden tip

Kortgeleden maakte de politie bekend dat ze een beloning van 20.000 euro uitlooft voor een gouden tip. Ze konden namelijk, ondanks veel getuigenverhoren en onderzoek op verschillende plekken in Overijssel en Drenthe, geen verdachte vinden. Deze gouden tip is ondanks de arrestatie nog niet binnengekomen.

De politie denkt dat er minstens nog een verdachte moet zijn, aangezien het lichaam van Jafo zodanig verpakt en verzwaard was dat het voor één persoon "vrijwel niet verplaatsbaar" was. Het slachtoffer zou mogelijk bezig zijn geweest met het organiseren van drugstransporten. Meer arrestaties zijn niet uitgesloten, aldus de politie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.