Terug

Volg Hart van Nederland

Hagenaar die gezin doodreed blijft drie maanden langer in voorarrest

112

6 jan 2023, 16:31

De 28-jarige bestuurder die is opgepakt voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval, moet negentig dagen langer in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten. Een 36-jarige man uit Helmond, een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse en hun dochter van 7 jaar overleefden het tragische ongeluk niet.

Verder wordt de man ervan verdacht onder invloed te hebben gereden op het moment van het ongeluk.

De frontale botsing tussen twee auto's vond 's ochtends op tweede kerstdag plaats. Dit gebeurde op de Groene Kruisweg in de buurt van de A15 bij de afrit Charlois bij Rotterdam. De hulpverlening mocht helaas niet baten voor het gezin. De verdachte uit Den Haag raakte bij het ongeluk zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hier werd hij later aangehouden.

Met hoge snelheid door rood gereden

Donderdag 29 december meldde het Openbaar Ministerie dat de 28-jarige bestuurder te veel had gedronken en met een hoge snelheid door rood was gereden. Vervolgens botste hij op de auto waarin het gezin zat. De man moet binnen de termijn van negentig dagen voor de rechtbank verschijnen.

Waardig afscheid door doneeractie

Karin Mulder, een familielid van het omgekomen gezin, startte na het ongeval een doneeractie voor de uitvaart van het gezin dat geen uitvaartverzekering had. "Er is een schatting gemaakt en voor een sobere uitvaart is er minimaal 20.000 euro nodig. Wij willen hen de uitvaart geven die zij verdienen en willen daarom 30.000 euro ophalen voor een waardig en mooie uitvaart!" schreef ze in de begeleidende tekst.

Met de crowdfundactie haalde zij uiteindelijk tienduizenden euro's op. "Hoe overweldigd en overdonderd van dankbaarheid wij zijn door de vele donaties, vele steunbetuigingen en hartverwarmende reacties", laat Karin weten op social media. "Door de doneeractie kunnen wij onze geliefden die samen in één ruk uit het leven zijn genomen nu ook samen een waardig afscheid geven en wij hen ook samen met z’n drietjes te ruste kunnen leggen. Voor altijd samen!"

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.