Terug

Volg Hart van Nederland

Grote vlammenzee bij bedrijf in Capelle aan den IJssel, wegen afgesloten

112

19 dec 2022, 10:35

In een bedrijfspand aan de Burgermeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel woedt sinds maandagochtend een grote brand. Hulpdiensten zijn in groten getale ter plaatse om de uitslaande brand te bestrijden.

Iets na 7.30 uur kwam er een melding binnen bij de brandweer. Het pand van het bedrijf dat loempia's verkoopt, is ontruimd en de werknemers worden op een locatie in de buurt opgevangen. Er zitten geen gewonden tussen de werknemers, meldt Rijnmond.

Wim Schipper, de eigenaar van het bedrijvencomplex is ook aanwezig. "Vorig jaar had ik ook al een brand in het Ondernemershuis en nu dus weer. Het is ongekend. Ik zie mijn pensioen nu in rook opgaan", vertelt hij tegen de regionale radiozender.

Veel rook

Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond is het momenteel "alle hens aan dek". Tijdens het blussen komt veel rook vrij. De veiligheidsregio roept daarom op om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

De Burgemeester Schalijlaan en de Hoofdweg ter hoogte van de Schollevaartse Dreef zijn vanwege de brand en de rook die vrijkomt afgesloten voor verkeer.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.