Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdammers in shock na dodelijke val van buurvrouw: 'Ik zag haar hangen, helemaal in paniek'

Rotterdammers in shock na dodelijke val van buurvrouw: 'Ik zag haar hangen, helemaal in paniek'

112

22 juli 2022, 11:22

De verslagenheid is groot in de Rotterdamse wijk Charlois, waar vrijdagochtend vroeg een 47-jarige vrouw van twee hoog naar beneden viel. Ze overleefde de klap niet. Huilende buren zoeken troost bij elkaar op straat: "Je hoorde haar op de grond vallen."

Paniek in de Wolphaertsbocht als buurtbewoners even voor 7.00 uur plots luid geschreeuw horen: een vrouw blijkt buiten het raam te hangen van een appartement op de tweede etage. "Ik hoorde gegil, maar het klonk anders dan anders", vertelt een buurvrouw aan Hart van Nederland. "Ik ben naar buiten gegaan en toen zag ik haar hangen, helemaal in paniek."

Ze ziet vervolgens hoe de vrouw haar evenwicht verliest en meters naar beneden valt. "Je hoorde haar op de grond vallen", zegt de Rotterdamse aangeslagen. De buurvrouw belt meteen 112, de hulpdiensten komen een paar minuten ter plaatse. De hulp komt echter te laat, het slachtoffer bezwijkt op straat aan haar verwondingen.

Man gevonden in achtertuin

Achter de portiekwoning treffen toegesnelde agenten een zwaargewonde man aan. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe hij er nu aan toe is. "Ik heb de man in de tuin zien liggen. Zijn hoofd zat onder het bloed", aldus een achterbuurvrouw. "Iemand zei dat ook hij van het balkon zou zijn gevallen."

Het is nog onduidelijk wat er zich precies in het appartement heeft afgespeeld. Op beelden is te zien dat de gordijnen voor het raam onder het bloed zitten. De politie doet momenteel (sporen)onderzoek en kan verder nog niets zeggen. Volgens buurtbewoners zou in het huis een moeder met haar twee kinderen wonen. De man zou de stiefvader van het gezin zijn.

Baby doodgestoken in straat

Het is het tweede heftige incident in de Wolphaertsbocht in een week tijd. Zondag werden bewoners opgeschrikt door het nieuws dat een 22-jarige vader zijn zes maanden oude baby had doodgestoken. De politie denkt dat er geen verband is tussen de twee zaken. De buurvrouw wil onderhand zo snel mogelijk weg uit de wijk: "Ik voel me hier niet meer veilig."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.