Terug

Volg Hart van Nederland

Grote kettingbotsing op A1 bij Apeldoorn, één zwaargewonde

112

17 jan 2023, 19:35

Op de A1 richting Apeldoorn heeft dinsdagmiddag een kettingbotsing met vijf voertuigen plaatsgevonden. Eén iemand raakte zwaargewond. Door de kettingbotsing was een grote file op de A1 richting Apeldoorn ontstaan.

Het ongeluk gebeurde rond de klok van 15.30 uur ter hoogte van Terschuur bij Barneveld. Een bedrijfsbusje knalde achterop zijn voorganger, die vervolgens weer doorschoot. De drie auto's daarvoor stonden, werden vervolgens ook geraakt. Drie van de vijf voertuigen zijn zwaar beschadigd.

De hulpdiensten rukten, inclusief traumahelikopter, massaal uit. De brandweer moest zelfs iemand uit de auto bevrijden. Eén iemand is zwaargewond geraakt. Deze persoon is gecontroleerd door de ambulance en is meegenomen naar het ziekenhuis, laat een woordvoerder van de politie weten aan Hart van Nederland.

File

Twee van de drie rijbanen waren vanwege het ongeluk dicht. Het verkeer werd omgeleid via knooppunt Hoevelaken. Rijkswaterstaat is tot in de avond bezig geweest met het asfalt schoonmaken en de voertuigen bergen. Automobilisten hadden meer dan anderhalf uur extra reistijd.

Hoe de botsing kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.