Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand verwoest bakkerij in dorpshart Doorn, omliggende woningen ontruimd

Grote brand verwoest bakkerij in dorpshart Doorn, omliggende woningen ontruimd

112

26 sep 2022, 06:56

In het centrum van Doorn is in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand ontstaan in een bakkerij. Bij de brand komt veel rook vrij, waar bewoners van het centrum last van kunnen hebben. De Veiligheidsregio Utrecht waarschuwde omwonenden om hun ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De melding kwam tegen 04.00 uur en werd gedaan door personeel van de bakkerij. De brandweer was er snel bij, want naast de bakkerij is een brandweerpost.

Bakkerij totaal verwoest

Rond 07.00 uur was de brand onder controle, maar het was volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio wel moeilijk om het dak te bereiken in verband met een smalle steeg naast het pand. Ook met een drone werd de brand op het dak in de gaten gehouden. Van binnen is de bakkerij totaal verwoest, meldt de woordvoerster bij Hart van Nederland.

Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio raakte er niemand gewond. Eén woning is ontruimd. De brand is volgens de woordvoerster ontstaan in het dak van het pand aan de Kampweg. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (Tekst gaat door onder het Facebookbericht)

Zware tijden

Voor bakker Kees van der Woerd is het klap op klap. Vorige week spraken wij hem nog over de grote problemen die hij voorzag voor zijn zaak door de hoge energieprijzen. "Op het moment wordt er absoluut niets meer verdiend in de bakkerij." Hij hoopt op compensatie. "Anders is het denk ik voor 80 procent van de bakkers afgelopen."

Wajonger Harry wil duidelijkheid met Prinsjesdag: 'Kans om in de schuldhulpsanering te komen'
1:42
Wajonger Harry wil duidelijkheid met Prinsjesdag: 'Kans om in de schuldhulpsanering te komen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.