Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand in Boekel: rookwolken trekken over wegen, NL-Alert verzonden

112

18 dec 2022, 08:32

Bij een bedrijf in Boekel (Noord-Brabant) woedt een grote brand. Volgens de brandweer komt er veel rook vrij die voor problemen zorgt in de omgeving.

Doordat rookwolken over de N605 trekken is daar veel verkeershinder. Om die reden is een deel van deze weg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord.

Blussen duurt nog dagen

De brand is bij Dutch Plantin op industrieterrein de Vlonder. De brandweer is met veel materieel ter plaatse, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord op Twitter. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren vanwege de rook te sluiten. Hierover is ook een NL-alert verstuurd. De brandweer verwacht dat het blussen nog wel enige tijd zal duren.

De brandweer verwacht dat het blussen nog wel de hele dag duurt en het nablussen mogelijk nog dagen. Doordat de dakconstructie niet meer betrouwbaar is, kan er alleen van buitenaf worden geblust. Dat is minder effectief, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio, waardoor het langer zal duren.

Het vuur brak rond 00.30 uur - vermoedelijk door broei - uit in de loods, waar volgens de woordvoerder zeker 10.000 ton kokos ligt opgeslagen. Het pand staat volgens hem voor een "behoorlijk deel" in brand. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten. Niemand raakte gewond.

Het bedrijf werd in 2017 ook al getroffen door een brand.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.