Terug

Volg Hart van Nederland

Gewonden bij schietpartij Rotterdam loopt op tot drie, stratenmaker in levensgevaar

112

9 dec 2022, 19:49

Het aantal mensen dat gewond is geraakt bij een schietpartij vrijdagmiddag aan de Rodenburgstraat in Rotterdam-Overschie is opgelopen tot drie, meldt de politie. Volgens een woordvoerder zijn onder de gewonden mogelijk enkele omstanders.

Het gaat om twee mannen en een vrouw. De twee gewonde mannen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen had ernstige verwondingen. De andere man raakte lichtgewond. Ook de vrouw had lichte verwondingen. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Vrijdagavond wist de politie in een huis in de Galileistraat in Schiedam twee mannen aan te houden voor mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij.

Tegel

De gewonde mannen zouden twee stratenmakers zijn die een ruzie tussen een bewoonster van een huis en de aannemer die haar huis verbouwt probeerden te sussen. De vrouw zou de aannemer met een tegel tegen zijn hoofd hebben geslagen, waarna de aannemer een wapen uit zijn auto pakte, schrijft Rijnmond. De politie kan dat niet bevestigen. Over de identiteit van de gewonden heeft de politie geen mededelingen gedaan.

Volgens Rijnmond, die met de politie heeft gesproken, verkeert een van de stratenmakers in levensgevaar.

De melding van de schietpartij kwam rond 13.10 uur bij de politie binnen. Veel hulpdiensten rukten hiervoor uit. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.