Terug

Volg Hart van Nederland

'Gewonde' man vernielt ruit van ambulance met bierflesje

'Gewonde' man vernielt ruit van ambulance met bierflesje

112

19 juli 2022, 11:44

Ambulancebroeders in Tilburg hebben een bijzondere en enerverende maandagavond achter de rug. Toen zij op weg waren naar een melding heeft een man met verward gedrag de zijruit van de ambulance kapot gegooid met een bierfles. De politie meldt dat hij is aangehouden.

De ambulance was onderweg naar een melding zonder spoed en reed dus zonder zwaailicht en sirene. Op de Noordhoekring in Tilburg zagen de ambulancebroeders hoe een man midden op de weg lag. Ze hadden gezien dat hij net deed alsof hij door een auto zou zijn aangereden.

Omdat ze een melding hadden reden ze langs de man. Op dat moment gooide hij een bierfles tegen de bestuurdersruit van de ambulance. De ruit en het bierflesje braken en het glas vloog door de ambulance, die iets verderop stopte.

Snelle aanhouding

De man was snel na het incident verdwenen, maar mede door het duidelijke signalement kon een 36-jarige man snel worden aangehouden. Het ambulancepersoneel bleek lichtgewond door het rondvliegend glas.

Er is aangifte gedaan van vernieling en poging tot zware mishandeling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.