Terug

Volg Hart van Nederland

Getroffen familie schietpartij Zwijndrecht spreekt: 'Een tragedie die je niemand toewenst'

112

26 jan 2023, 11:05

De nabestaanden van het slachtoffer van de schietpartij in Zwijndrecht zijn zeer dankbaar voor alle steunbetuigingen die zij hebben ontvangen. Moeder Michel werd zaterdag doodgeschoten, haar dochter Anneke vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De familie heeft gereageerd in een statement dat donderdag door Slachtofferhulp Nederland naar buiten is gebracht. "Iedereen is intens verdrietig, hun levens staan volledig op zijn kop. Een tragedie die je niemand toewenst", schrijft ze.

Klopjacht

Afgelopen zaterdag werden twee vrouwen neergeschoten op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht. Moeder Michel overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Haar dochter Anneke, die een tijdlang een relatie met de verdachte zou hebben gehad, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De vermoedelijke schutter sloeg na de schietpartij direct op de vlucht en is nog altijd spoorloos. Er is een klopjacht op de man geopend, maar de locatie waar de 49-jarige Minh Nghia Vuong, ook bekend als 'Lucky', zich bevindt is vooralsnog onbekend.

Vuong is een bekende van politie en justitie. Hij staat inmiddels op de internationale opsporingslijst en de politie heeft overheidsinstanties geïnformeerd. Het Openbaar Ministerie heeft 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Gouden tip

De familie hoopt van harte dat het werk van de politie uiteindelijk resulteert in zijn arrestatie. "Zodat hij zich moet verantwoorden voor deze ongekende daad." De familie is het Openbaar Ministerie dankbaar voor het uitloven van de 30.000 euro aan tipgeld. Ze zijn blij dat er zo snel wordt gehandeld om deze gevaarlijke man alsnog op te kunnen pakken.

Los van het statement laat de familie weten dat er geen verdere uitspraken worden gedaan omwille van het lopende onderzoek en de veiligheid van de nabestaanden.

Crowdfunding

Inmiddels is voor moeder Michel en dochter Anneke een inzamelingsactie gestart. Met de opbrengst willen de initiatiefnemers de begrafenis van Michel en de revalidatiekosten van haar dochter betalen. Het streefbedrag van de crowdfunding is 50.000 euro, de teller staat op het moment van schrijven al op ruim tienduizend euro.

De nabestaanden bedanken iedereen voor de steunbijdragen en zeggen voor nu graag met rust gelaten te worden. Zij verzoeken de media en anderen hun privacy te respecteren. "Om te kunnen rouwen om het verlies van moeder en bidden voor zusje Anneke, in de hoop dat zij deze wrede aanslag zal overleven."

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.