Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder doodgereden Bam (4) vraagt huilend waarom Sem B. na ongeluk weer achter stuur stapte

112

10 jan 2023, 16:45

"Jullie hebben mijn kind vermoord en dat is waar jullie mee moeten leren leven", stamelt de huilende moeder van de 4-jarige Bam. Haar zoontje werd op 24 februari doodgereden in een woonwijk in het Groningse Hoogezand. Dinsdag werd de straf van de destijds 18-jarige automobilist die Bam doodreed bekend: een geldboete en 2 maanden rijontzegging.

Sem B. wordt gevaarlijk rijgedrag verweten. Op de dag van het dodelijk ongeluk zag hij Bam te laat en kon hij niet meer remmen. Hij had zijn rijbewijs nog niet gehaald, zijn moeder zat naast hem. Daarom wordt zij verdacht van het medeplegen van rijden zonder rijbewijs. Ook de moeder moet een geldboete betalen.

Jullie hebben ons kapotgemaakt

Suzanne Kuiper, de moeder van de 4-jarige Bam, maakte dinsdag gebruik van haar spreekrecht. Ze sprak meer dan 10 minuten, een foto van Bam stond naast haar. "We waren gelukkig, ons leven was perfect, tot jullie het kapot maakten. Jullie hebben met je beslissing ons leven kapot gemaakt", zei ze.

Bam was met zijn broertje Jay aan het buitenspelen toen het ongeluk gebeurde, vlakbij hun huis. Jay waarschuwde na het ongeluk zijn moeder, die vervolgens Bam op de grond aantrof. "Ik heb mijn zoontje letterlijk zien stikken in zijn bloed, ik heb het leven uit zijn gezicht zien verdwijnen", zei Suzanne.

Vlak na het ongeluk heeft B. zijn rijbewijs gehaald. Dat neemt Suzanne hem kwalijk. "Vlak nadat het gebeurd was, reed jij weer door Hoogezand. Heb je niet door hoe dat ons gekwetst heeft?", vroeg ze in de rechtszaal.

'Meest domme beslissing van mijn leven'

De moeder van B., Carita R., zei dat het de meest domme beslissing van haar leven is geweest om B. te laten rijden zonder rijbewijs. "Ik zou willen dat ik die dag opnieuw kon doen. Maar ik weet dat dat niet kan." Ook B. bood zijn excuses aan.

Hij zei dat hij op de dag van het ongeluk de auto had gestopt toen hij broertje Jay zag spelen. Daarna trok hij weer op, maar kwam Bam achter een geparkeerde auto vandaan. Daardoor kon B. hem niet zien. Hij kon de auto niet meer stoppen. "Het gebeurde zo snel dat ook een meer ervaren bestuurder niet meer had kunnen stoppen", zei de officier van justitie dinsdag. Daarom kan volgens de officier B. de dood van de jongen niet worden verweten.

Uit politieonderzoek blijkt dat geen enkele automobilist het ongeval had kunnen voorkomen, omdat Bam plotseling de straat op sprong. Het gaat daarom niet om een misdrijf waarvoor B. en zijn moeder werden berecht, maar om overtredingen.

Overtredingen zoals het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de weg.

Naast de geldboete van 750 euro en de rijontzegging moet B. ook 500 euro boete voor het rijden zonder rijbewijs betalen. R., de moeder van Sem, moet 1090 euro betalen en krijgt ook twee maanden ontzegging van de rijbevoegdheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.