Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (15) niet vervolgd voor dodelijk tramongeluk in Den Haag

112

4 apr 2022, 12:35

De 15-jarige jongen die na een dodelijk tramongeluk vorig jaar in Den Haag verdacht werd van doodslag, wordt niet vervolgd. De tiener maakte een afwerende beweging, waarna het noodlottige ongeval gebeurde, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Het fatale ongeluk gebeurde op 18 oktober bij de tramhalte op de Rijswijkse Landingslaan in de wijk Ypenburg. Een 39-jarige Poolse man viel op de rails en werd aangereden door een aankomende tram. De hulpdiensten rukten na het incident massaal uit, maar de hulp kwam te laat: de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Na het incident ging in de buurt het gerucht dat het slachtoffer voor de tram zou zijn geduwd. De volgende dag meldden twee 15-jarige jongens en een 18-jarige man zich op het politiebureau. Uiteindelijk werd een van hen ervan verdacht de Poolse man voor de tram te hebben geduwd. Justitie verdacht hem daarom van doodslag.

Man zocht confrontatie op

Nu blijkt echter dat de Pool zelf op de rails is gevallen. "Vlak voordat de tram arriveerde, hadden de man en de jongen een woordenwisseling. De jongen probeerde de man te negeren door weg te lopen", legt het OM uit. De "agressieve" man bleef echter de confrontatie opzoeken en ging heel dicht voor de tiener staan.

Op camerabeelden van het incident te zien hoe de man een slaande beweging maakte naar de jongen. Die reageerde hierop door met één hand te duwen. De Pool verloor vervolgens zijn balans en viel op de tramrails, waarna hij dodelijk werd geraakt door een tram die net kwam aanrijden.

'Zeer hoog' alcoholpromillage

Het OM concludeert nu nu dat er geen bewijs is dat de jongen de bedoeling had om de man voor de tram te duwen. Zo blijkt uit een reconstructie dat hij de tram mogelijk niet heeft kunnen zien op het moment dat hij de afwerende beweging maakte. Daarnaast is vastgesteld dat het slachtoffer een "zeer hoog alcoholpromillage" in zijn bloed had.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.