Terug

Volg Hart van Nederland

Geen cel, wel tbs geëist voor doodsteken halfzus in Den Bosch

112

1 juni 2022, 18:02

Voor het doodsteken van haar halfzus in Den Bosch in oktober vorig jaar is woensdag geen celstraf, maar wel tbs met dwangverpleging geëist tegen Bouchra D. Volgens de deskundigen verkeerde de 22-jarige vrouw in een psychose toen ze tientallen keren met een mes op Anouk den Dekker (20) instak, haat halfzus overleefde de aanval niet.

Volgens deskundigen was D. toen volledig ontoerekeningsvatbaar. De officier van justitie ging daar deels in mee. "Ze leefde helemaal in een eigen wereld, dacht in een spel te zitten."

Stemmetjes in haar hoofd

Volgens de psychiater en psycholoog die haar onderzochten, kwam de steekpartij uit het niets en diende die geen enkel doel. Zelf zei Bouchra D. dat ze stemmen hoorde die haar opdracht gaven haar halfzus te doden. "Het zat in mijn hoofd dat ze míj anders zou vermoorden. Dat zeiden de stemmetjes." Ze verklaarde dat ze al langer stemmen hoorde.

In de weken voor het incident ging het geestelijk slecht met D., verklaarden familieleden en vrienden. Haar omgeving maakte zich zorgen. D. trok zich veelvuldig terug en had soms een lege blik in haar ogen. Volgens de deskundigen lijdt ze aan schizofrenie en leidde dat op de fatale dag tot een psychose, waardoor de daad haar niet aangerekend kan worden.

Livestream

Op 23 oktober vorig jaar kreeg D. voor het eerst het gevoel dat Anouk haar iets aan wilde doen en viel ze haar aan. In hun huis deelde ze de eerste messteken uit. Het slachtoffer kon toen nog een berichtje en een foto naar familie sturen: "Ik ben gestoken, ik ben dood."

Halfzus Anouk vluchtte naar de buren en werd daar ook nog meerdere keren in hals, buik en rug gestoken. Ook het hondje van de buren werd doodgestoken. Daarna begon ze te filmen en deelde dat live via sociale media.

Volgens de psycholoog en psychiater is langdurige behandeling van D. met medicatie nodig om haar van de psychoses af te helpen. Dwangverpleging in een tbs-kliniek achten de deskundigen niet wenselijk en zelfs schadelijk, maar de officier van justitie vindt dat wel noodzakelijk.

De rechter doet op 22 juni uitspraak.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.