Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand verwoest deel papierfabriek Dongen

112

19 mrt 2022, 12:51

In een papierfabriek aan De Leest in het Brabantse Dongen woedt sinds zaterdagmorgen een grote brand. Twee van de drie hallen van de fabriek zijn niet meer te redden, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar een derde hal.

Meerdere eenheden van de brandweer, met onder meer drie tankautospuiten en een waterwagen, rukten uit om de uitslaande brand te bestrijden. De brandweer zet ook drones in. Met de drones heeft de brandweer beter overzicht over waar de brandhaarden zich in het pand bevinden.

NL-Alert

Bij het uitbreken van de brand in de papierfabriek kon iedereen naar buiten gaan. In de omgeving van Dongen is een NL-Alert verzonden.

Er komt veel rook vrij, die tot in in de wijde omgeving is te zien en overlast kan veroorzaken. Omwonenden wordt aangeraden binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie in huis uit te zetten.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.