Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie bij flat Heemskerk die net de Postcodekanjer won

112

5 jan 2023, 14:35

Ben je net aan het nagenieten van het winnen van de jackpot, klinkt er een gigantische explosie in de portiek van je flatgebouw. Woensdagavond heeft de knal flinke schade aangericht bij het complex in Heemskerk. Eerder deze week vielen enkele bewoners nog in de prijzen bij de PostcodeKanjer.

De explosie vond rond 23.45 uur plaats in de centrale hal van het flatgebouw aan de Raadhuisstraat en veroorzaakte veel schade. Eén vrouw moest tijdelijk haar huis uit, de rest van de flatbewoners mochten de nacht wel gewoon in hun eigen woning doorbrengen. Er raakte niemand gewond.

Wel hebben veel bewoners de klap gehoord en gingen sommigen zelfs hun bed uit om een kijkje te nemen: "Ik hoorde mensen over de galerij heen hollen", vertelt een bewoner aan Hart van Nederland.

Grote ravage

Op beelden is te zien dat alle ramen eruit liggen en een deur en een raamkozijn zijn ontzet. De ravage is enorm. "Ik loop de hond uit te laten en zie een meter of 40 verder nog een stuk brievenbus liggen. Naast de brievenbussen is het ook niet duidelijk of onze deurbellen het nog doen", voegt de bewoner eraan toe.

Er zijn volgens omstanders zo'n 40 brievenbussen weggeblazen. De lokale postbezorgster heeft dit ook gehoord en kwam poolshoogte nemen: "Ik heb net mijn post opgehaald, dus ik dacht ik fiets even langs. Echt niet te geloven wat ik hier zie, vreselijk." Op de vraag hoe ze de post de aankomende dagen gaat bezorgen, heeft ze geen antwoord. "Dat moet ik even overleggen met mijn baas, hoe we dit gaan oplossen."

Signalement

Voor de bewoners is het onduidelijk wat de reden van explosie in de flat aan de Raadhuisstraat is. Wel wist een bewoner te herinneren dat jaren geleden dezelfde galerij al eens in de fik is gestoken. Over onrust in de wijk wil een andere bewoner niet spreken, al zitten wel veel bewoners met de vraag hoe dit nou kan en waarom. Of de winst in de Postcode Loterij van sommige bewoners te maken heeft met de toedracht, is onduidelijk.

Volgens de politie heeft iemand een draad gebruikt om het explosief tot ontploffing te brengen. De dader is weggerend, en sindsdien ontbreekt ieder spoor. Vermoedelijk is de verdachte weggereden in een lichtgekleurde auto.

De politie heeft een signalement verspreid. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur, met een klein postuur. Hij droeg een pet en een sjaal. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die camerabeelden hebben uit de omgeving.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.