Terug

Volg Hart van Nederland

Spookrijdende snelheidsduivel crasht na politieachtervolging

Spookrijdende snelheidsduivel crasht na politieachtervolging

112

12 jan 2023, 12:13

Een auto met een Frans kenteken heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor veel chaos gezorgd op de A2 bij Utrecht. Bij een algemene verkeerscontrole werd de auto staande gehouden, maar de bestuurder besloot er vervolgens vandoor te gaan. Die ontsnappingspoging leidde uiteindelijk tot gevaarlijke capriolen, waarbij er snelheden van boven de 200 kilometer per uur werden gehaald.

Zodra duidelijk werd dat de chauffeur niet van plan was om deel te nemen aan de verkeerscontrole, namen agenten ter plekke direct contact op met de Meldkamer Midden-Nederland. De politie schrijft op Instagram dat de vluchtpoging gepaard ging met gevaarlijke acties. "Zo ging de bestuurder van het Franse voertuig spookrijden op de Stadsbaan Leidsche Rijn en werden er snelheden boven de 200 kilometer per uur behaald op de snelweg A2."

Geluk bestuurder was op

Uiteindelijk was het een kwestie van tijd voordat de bestuurder in de kraag gevat kon worden. "Na een achtervolging van ongeveer tien minuten was het geluk van de bestuurder op en is het voertuig gecrasht op de Lagedijk-West in IJsselstein. De inzittenden van het voertuig zetten het op een rennen." In samenwerking met de politie Nieuwegein werden even later twee verdachten aangehouden.

Bij het onderzoeken van het voertuig troffen agenten een 'aanzienlijke hoeveelheid' hennep aan. Later, bij een vervolgonderzoek bij daglicht, trof de douane nog een handshoeveelheid hasj aan. De auto is in beslag genomen en de drugs zijn vernietigd. De verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Foto: Politie Utrecht Zuid

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.