Terug

Volg Hart van Nederland

Fietsster (20) komt om bij aanrijding met auto in Alphen aan den Rijn

Fietsster (20) komt om bij aanrijding met auto in Alphen aan den Rijn

112

9 juli 2022, 08:59

In Alphen aan den Rijn is vrijdagavond laat een fietsster om het leven gekomen nadat ze was aangereden door een auto. De 20-jarige vrouw overleed ter plekke. De politie heeft de bestuurder, een 24-jarige man uit het naburige Boskoop, aangehouden.

Het zware ongeluk gebeurde rond 23.00 uur toen de fietsster de Oranje Nassausingel ter hoogte van de Thorbeckestraat wilde oversteken. Ze werd geschept door een auto en tientallen meters meegesleurd. Uiteindelijk kwam het slachtoffer onder de wagen terecht. Haar fiets belandde in de berm naast de weg.

Deel van autodak geplet

Na de aanrijding rukten de hulpdiensten massaal uit, onder meer met een traumaheliktoper, maar de hulp kwam te laat: de fietsster bezweek ter plekke aan haar zware verwondingen. De klap moet groot zijn geweest, gezien de schade aan de auto: zo is een deel van het dak zichtbaar geplet.

De bestuurder is na het ongeluk aangehouden. Hij raakte lichtgewond en moest voor controle naar het ziekenhuis. De politie heeft bloed bij hem afgenomen en onderzoekt wat er precies is gebeurd. Volgens buurtbewoners wordt er vaak te hard gereden op de Oranje Nassausingel. Getuigen worden dringend verzocht om zich te melden bij de politie.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.