Terug

Volg Hart van Nederland

Explosieve stoffen aangetroffen in huis in Eindhoven, politie ontruimt woning

112

14 dec 2022, 19:45

In Eindhoven heeft de politie woensdagmiddag een woning aan de Jan van Goyenstraat laten ontruimen waar gevaarlijke explosieve stoffen in zijn aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft ze inmiddels uit het huis opgehaald en op een veilige plaats op de hei tot ontploffing gebracht. Ook de brandweer kwam eraan te pas. Die hebben meerdere dozen met flacons, flessen en potten met chemische stoffen uit de woning gehaald. De bewoonster van de woning is niet aangehouden, aldus de politie. Ze is namelijk geen verdachte in de zaak. Van wie de stoffen zijn en hoe ze op die plek terecht zijn gekomen, wordt nog onderzocht.

Vuurwerk in dorp ernaast

De politie kwam de gevaarlijke stoffen op het spoor na een tip. De inschakeling van de EOD was toevallig een makkelijke, de dienst was namelijk in het nabijgelegen Son bezig met een klus in een garagebox, waar zwaar vuurwerk werd gevonden.

De omgeving van het pand is inmiddels weer vrijgegeven.

Beeld: SQ Vision

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.