Terug

Volg Hart van Nederland

Explosies bij woningen in Amsterdam en Nootdorp

112

8 jan 2023, 08:35

Zowel in Nootdorp als in Amsterdam zijn er explosies geweest bij woningen. Alle twee de woningen raakten zwaar beschadigd, maar er zijn geen gewonden gevallen.

De explosie in Amsterdam vond zaterdagavond plaats bij de portiekdeur van een woning in de Oude-IJselstraat. Door de ontploffing ontstond schade aan de deur. Ook woedde korte tijd brand, maar deze was volgens de woordvoerder snel geblust.

De toedracht van de explosie is nog niet bekend. Ook zijn er nog geen verdachten aangehouden. De politie doet ter plaatse onderzoek.

Eén persoon aangehouden

De ontploffing in Nootdorp gebeurde rond 01:00 uur bij een leegstaande woning aan de Burgemeester Schölvinckplein en ook daar is de schade groot. De politie heeft zondag een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel opgepakt wegens betrokkenheid bij de explosie. Volgens de politie reed de verdachte na de ontploffing weg. De man is later op de snelweg aangehouden, zijn auto is in beslag genomen.

Een maand geleden raakten een straat verderop, in de President Kennedystraat, twee huizen en een auto beschadigd door een explosie. De verdachte ging er destijds vandoor. Of er een verband is tussen de incidenten, is niet bekend.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.