Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie veroorzaakt ravage bij woning in Den Bosch

Explosie veroorzaakt ravage bij woning in Den Bosch

112

27 juli 2022, 06:28

Een woning aan de Goedenrade in Den Bosch is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar beschadigd geraakt door een explosie. De oorzaak van de explosie is onbekend.

De voorzijde van de woning heeft volgens de politie grote schade opgelopen en het pand wordt op veiligheid gecontroleerd. De bewoners, een gezin, waren thuis toen het incident rond 01.30 gebeurde. Zij worden elders opgevangen. Enkele aangrenzende woningen zijn uit voorzorg ontruimd.

Een buurvrouw schrok 's nachts wakker van de knal. "Rond 2 uur werd ik wakker van veel geluid voor de deur", zegt ze tegen Hart van Nederland. "Al snel kwam er politie en werd de straat afgezet. Toen zag ik op internet dat er een brand was. Ze zijn de hele avond voor die deur bezig geweest. Nu nog steeds. Ik hoorde een knal, maar we hebben hier vaker vuurwerk gehad, dus ik dacht dat het zo'n knal was. Ik heb er niet bij stilgestaan dat het iets anders kon zijn."

Eerder incident

Een buurman uit de straat van het incident schrok ook wakker van de explosie. "Ik dacht dat het vuurwerk was, dus ik lag eigenlijk op meer te wachten. Toen hoorde ik hulpdiensten. Ik besloot niet te gaan kijken en viel weer in slaap. Het is vervelend dat zoiets in een woonwijk is gebeurd. Ik heb begrepen dat het een bom of granaat moet zijn. Je zal er maar naast wonen."

Twee jaar geleden is er ook al eens een incident geweest in dezelfde straat. "Ze hebben toen tijdens het langsrijden met een mitrailleur op een huis geschoten", zeggen de buren daarover. "Dus het is gezellig hier."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.